Dienstverlening Grid-ON

Bij het ontwikkelen van batterijprojecten komt veel kijken. Het traject tot en met realisatie is in diverse segmenten onder te verdelen. Grid-ON kan bij elk van deze segmenten ondersteuning bieden en ontwikkelproces verder helpen.

Icon lightning
Batterij projecten van A tot Z

Van een idee tot realisatie is, zeker bij een batterij systeem, een onoverzichtelijk en zeer divers traject. Grid-ON heeft de kennis en ervaring om uw project te begeleiden. Deze begeleiding start met het opstellen van een businesscase. Vervolgens wordt de financiering, de uitvraag, de aanbesteding, de realisatie en, niet te vergeten, de exploitatie voor u geregeld.

Icon lightbulb
Opstellen businesscase

Voor het opstellen van een businesscase moet eerst een analyse worden gemaakt van de huidige en toekomstige situatie. Hierin is ieder project uniek. Belangrijk hierin zijn de mogelijkheden van uw netwerkaansluiting; hoeveel ruimte is er nog beschikbaar voor handel op de diverse deelmarkten? Met de begrote investering en interpretatie van de te verwachten omzet bouwt Grid-ON bij voorkeur een conservatief businesscase-model. In de gesprekken krijgt u uitleg over de businesscase van uw project, zodat u gefundeerd een investeringsbeslissing kunt nemen.

Icon euro
Begeleiding bij financiering of een participatie model 

Zoals voor iedere asset in uw bedrijf zijn er ook voor een batterij-systeem diverse mogelijkheden tot financiering. Grid-ON brengt in kaart welke vorm van financiering in uw situatie de beste is.
Hierbij wordt een breed pallet aan mogelijkheden bekeken; van projectfinanciering via een bank tot mee-investeren/participeren in uw project.

Icon wrench
Project technisch uitwerken 

Een gedegen project technisch voorbereiden is de basis voor een goed project . Grid-ON is bekend met de technische details en weten hoe een batterijsysteem het beste aangesloten en geïmplementeerd kan worden. Door slimme toepassingen wordt ervoor gezorgd dat er een kostenefficiënte oplossing ontstaat. Hierdoor weet een aanbieder waar hij aan toe is en resulteert dit in een juiste prijs/kwaliteit verhouding.

Icon file
Aanbesteding, uitvraag

Batterijen zijn nieuw en innovatief. Door de ervaring en (markt)kennis van Grid-ON is bekend welke technologieën en aanbieders kwaliteit kunnen leveren en hun beloftes waarmaken. Met een gedegen inkoop proces, technisch bestek en contracten wordt tijdens de realisatie de kwaliteit geborgd en bent u gegarandeerd dat de prestaties tijdens de exploitatie worden behaald.

Icon info
Project begeleiding

Tijdens de voorbereiding, realisatie en oplevering is er sprake van nauwe betrokkenheid.. Zo zorgt Grid-ON voor een soepel realisatieproces en wordt er controle uitgevoerd of de installatie voldoet aan de normeringen en afgesproken prestaties.

Icon deal
Juiste trading strategie en software partner

De meeste energie-opslag systemen worden aangestuurd op basis van slimme algoritmen. De input voor deze algoritmen verschilt per trader en per situatie. Elke gebruiker heeft een ander profiel en andere prioriteiten. De strategie voor een bedrijf zal anders zijn dan die van een zonneweide. Grid-ON kijkt per situatie welke trader geschikt is en is onafhankelijk in de keuze van een trader.

Icon gear
Inregelen en beheer van de batterij 

De batterij is een stuk hardware. Deze bestaat doorgaans uit batterijcellen, omvormers, combiners en een AC rek. Het aansluiten van de batterij kan eenvoudig zijn. De batterij laten communiceren met alle andere relevante apparaten kan ingewikkelder zijn. Per casus is een analyse gemaakt en dient de strategie geprogrammeerd te worden. Grid-ON ondersteunt de uitwerking van deze strategie en controleert de werking.

Icon statistic
Monitoring en controle op productie en verdienmodel

Grid-ON monitort de batterij en beoordeelt het functioneren op verschillende KPI’s. Beschikbaarheid, veiligheid en het functioneren van de batterij zijn daarbij belangrijke zaken. Daarnaast worden de resultaten van diverse traders periodiek vergeleken om te zien hoe het behaalde rendement zich verhoudt tot het verwachte rendement. Vanwege de monitoring van diverse installaties kan er een goede benchmark gemaakt worden. Op deze manier wordt het maximale uit de installatie gehaald.

Geïntereseerd geraakt?

Laat ons de mogelijkheden bekijken om uw stroomaansluiting te optimaliseren

Wij helpen u graag met het optimaliseren van uw netaansluiting door middel van slimme oplossingen.
Laat uw gegevens achter en we komen z.s.m. bij u terug.
Elke casus is maatwerk, hoe meer informatie u beschikbaar stelt, hoe gerichter onze aanpak.

Meer informatie
Informatie aanvragen Stel eenvoudig uw vraag

    Deze site is beveiligd met ReCaptcha en de Google Privacy en Voorwaarden zijn van toepassing.